Емоційний інтелект публічної особи - Шемякіна, Ксенія Юріївна; Shemiakina, Kseniia Yuriivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі досліджено емоційний інтелект як складову професійної компетентності публічної особи. Розкрито історичні передумови становлення концепції «емоційного інтелекту» та його значення у суспільній взаємодії. Проаналізовано вплив емоційного інтелекту на ефективність комунікації публічних осіб та визначено його особливості у діяльності державних службовців. Висвітлено як позитивні, так і негативні аспекти емоційного інтелекту, що впливають на якість управлінських і комунікативних процесів. Окрему увагу приділено психокорекційним програмам розвитку емоційного інтелекту та практичним рекомендаціям для публічних осіб щодо удосконалення ефективної комунікації.
Emotional intelligence of a public figure
Науковий керівник: Кирій Сергій Леонідович, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; емоційний інтелект; ефективна комунікація; професійна компетентність; психокорекційні програми; ЗПУА-23