Розробка засобу створення unit-тестів для веб-застосунків - Брага, Катерина Сергіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У роботі розглянуто підхід до впровадження автоматизованого тестування в сучасні веб-застосунки на базі фреймворку Next.js. Описано основні рівні автоматизації тестування — unit, інтеграційні та UI тести — та роль кожного з них у забезпеченні якості програмного продукту. Основну увагу приділено реалізації unit-тестів із використанням Jest та React Testing Library. Проведено аналіз інструментів для побудови автоматизованих тестів, налаштовано збір звітів щодо покриття коду тестами та результати виконання. Розроблено та реалізовано набір тестових випадків для ключових компонентів проекту (форми створення магазину, товару, компонент завантаження файлів, форма оновлення магазину). Показано інтеграцію процесу автоматичного тестування у CI/CD пайплайн за допомогою GitHub Actions. Також розглянуто можливості використання системи управління тестами Qase для організації автоматизованого тестування на рівні процесів команди. Підкреслено важливість впровадження автоматизованого тестування для підтримки стабільності та якості проектів у швидко змінному середовищі веб-розробки.

This work explores the approach to implementing automated testing in modern web applications based on the Next.js framework. The study describes the main levels of automated testing — unit, integration, and UI tests — and the role each level plays in ensuring software quality. The primary focus is on the implementation of unit tests using Jest and React Testing Library. An analysis of tools for building automated tests was conducted, along with the configuration of reporting on code coverage and test execution results. A set of test cases was developed and implemented for key project components (store creation form, product form, file upload component, store update form). The integration of the automated testing process into the CI/CD pipeline using GitHub Actions is demonstrated. Additionally, the study examines the use of the Qase test management system to help organize automated testing within team processes. The importance of introducing automated testing to maintain the stability and quality of projects in the fast-paced environment of web development is emphasized.
Керівник: Мішин Олександр Вікторович, старший викладач кафедри математичного моделювання та аналізу даних
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science::Computer science; Next.js; Jest; unit-тестування; CI/CD; Qase; автоматизація тестування; React; якість веб-застосунків; unit testing; test automation; web application quality