Семантика словообразу краса в архаїчних текстах української народної словесності - Філон, М.І.; Губарева, Г.А. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2011)
У статті розглянуто функціонально-семантичні особливості словообразу краса в архаїчних текстах української народної словесності. Наголошено на зумовленості давніх шарів значень аналізованого образу міфологічними ві¬руваннями, визначено його місце в конструюванні фрагментів міфологічної і фольклорної картин світу й указано на органічний зв'язок з ключовим для української народної культури образом жінки.
Філон Микола Іванович, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Губарева Галина Анатоліївна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: міфологічна картина світу; словообраз; семантика; символічне значення; міфологічний текст