Історія України: цивілізаційний вимір : методичні рекомендації з організації семінарських занять і самостійної роботи для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітніх програм «Менеджмент», «Підприємництво» та «Бізнес-адміністрування» [Електронний ресурс] - Єремєєв, Павло Вікторович; Yeremieiev, Pavlo Viktorovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Методичні рекомендації призначені для використання під час практичних занять та самостійної роботи студентами першого курсу ННІ “Каразінська школа бізнесу” в рамках навчальної дисципліни «Історія України: цивілізаційний вимір» (спеціальностей 073 «Менеджмент» та 076 «Підприємництво та торгівля»). Вони дають змогу ознайомити студентів із сучасними концепціями історії України, розвинути їхні навички критичного мислення, а також навчити протистояти спробам маніпуляції свідомістю шляхом викривлення історичних фактів. Призначені для здобувачів вищої освіти освітніх програм “Менеджмент”, “Підприємництво” та “Бізнес-адміністрування”.

These methodological recommendations are intended for use during practical classes and independent work by first-year students of the Educational and Scientific Institute "Karazin Business School" within the course "History of Ukraine: A Civilizational Perspective" (for specialties 073 "Management" and 076 "Entrepreneurship and Trade"). The materials offer students an opportunity to engage with contemporary interpretations of Ukrainian history, develop critical thinking skills, and learn to recognize and resist attempts to manipulate public consciousness through the distortion of historical facts. These guidelines are tailored for students enrolled in the educational programs "Management," "Entrepreneurship," and "Business Administration."
History of Ukraine: civilizational dimension : methodological recommendations for organizing seminar classes and independent work for students of the first (bachelor's) level of educational programs «Management», «Entrepreneurship» and «Business Administration» [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Україна; історія; цивілізація; культура; вища освіта; Ukraine; history; civilization; culture; higher education