Умови формування ресурсів підземних вод у вендських відкладах західної частини Українського масиву тріщинних вод (Хмельницька область) - Ключко, Руслан Олександрович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Актуальність теми дослідження зумовлена практичною необхідністю використання підземних вод тріщинуватої зони порід венду для промислових та питних потреб ТОВ «Зіньківський пивзавод». Видобування мінеральної природної столової води під назвою «Зіньківська» здійснюється за допомогою свердловини №132, яка пробурена в 1991 р. для цільового призначення і належить товариству з обмеженою відповідальністю «Зіньківський пивзавод». Загальна кількість води, що споживається, складає біля 7,0 т. м3/рік. Вода, що видобувається, очищується від можливих механічних домішок та використовується для виготовлення безалкогольних прохолоджувальних газованих напоїв. Для розливу використовується типова лінія моделі, схожу на: WATER WORK UNIVERSAL AGVA TECHNOLOGIES, виробництва США.
Керівник роботи: Удалов Ігор Валерійович, доктор геологічних наук, професор кафедри гідрогеології
Keywords: NATURAL SCIENCES::Earth sciences::Atmosphere and hydrosphere sciences::Hydrology; мінеральні природні столові води; гідрогеологічні роботи; оцінка експлуатаційних запасів; тріщинувата зона порід венду; ресурси підземних вод; mineral natural table waters; hydrogeological works; estimation of exploitation reserves; fractured zone of Vendian rocks; groundwater resources