Методичні рекомендації щодо виконання індивідуальних навчально-дослідних завдань з навчальної дисципліни «Теорія організацій» - Кудінова, Марина Михайлівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2012)
Метою індивідуального навчально-дослідного завдання є оволодіння навиками аналізу та оцінки діяльності сучасної організації. ІНДЗ представляє собою виконання практичного завдання на прикладі організації, обраної студентом самостійно. Завдання. Проведення SWOT-аналізу підприємства, формулювання місії, визначення цілей і завдань Мета даного завдання - допомогти зрозуміти, яка технологія аналізу тенденцій розвитку зовнішнього середовища, а також внутрішніх характеристик компанії з тим, щоб виявити можливості (opportunities), якими можна скористатися, і небезпеки (threats), які можуть існувати, маючи при цьому уявлення про її сильних (strengths) і слабких (weaknesses) сторонах. Дане завдання покликане також допомогти усвідомити, яким чином інформація, отримана в ході аналізу тенденцій у зовнішньому середовищі і даних про компанії за методикою SWOT-аналізу може використовуватися для формулювання місії, вироблення цілей, завдань і пріоритетних дій, необхідних для того, щоб справити в компанії зміни.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; теорія організацій; методичні рекомендації; індивідуальні навчально-дослідні завдання