Дослідження та покращення точності класифікації нео-фаззі систем для задач розпізнавання образів - Ткаченко, Кирило Сергійович; Tkachenko, K. S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У роботі проведено аналіз еволюції нечітких систем, побудовано математичну модель нео-фаззі системи, реалізовано її програмну реалізацію та виконано порівняльне тестування із класичними підходами. Запропоновано рекомендації щодо використання таких систем у медичних, геоінформаційних та промислових додатках.

The work analyzes the evolution of fuzzy systems, constructs a mathematical model of a neo-fuzzy system, implements its software version, and performs comparative testing with classical methods. Recommendations for the application of such systems in medical, geoinformation, and industrial domains are proposed.
Керівник: Бикова Тетяна Володимирівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри комп’ютерних систем та робототехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; нечітка логіка; нео-фаззі система; класифікація зображень; машинне навчання; фаззіфікація; дефаззіфікація; fuzzy logic; neo-fuzzy system; image classification; machine learning; fuzzification; defuzzification