Соціальна політика Японії в колоніальній Кореї, 1910–1945 рр. - Губа, Анастасія Андріївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
У дипломній роботі уточнено головні аспекти соціальної політики Японії в Кореї в контексті як і масштабних офіційних реформ, наприклад реформування освіти, так поступових асиміляційних дій – нав’язування статусу синтоїзму як головної релігії, тощо; робиться спроба порушити відносно нове питання сексуальної експлуатації жінок, зі спробою прослідити першоджерело цієї проблеми – місце жінок у соціальній політиці японського керівництва, до його наслідків – підвищення рівня проституції та створення «станцій заспокоєння», а також зробити аналіз ролі й місця корейського жіноцтва у межах соціальної політики; присутня спроба доповнити аналіз аспектів формування таких реакцій корейського населення на колоніальну політику, як Першоберезневий рух 1919 року, рух Мансе 1926 року, та Студентський рух за незалежність 1929 року.
Керівник: Тумаков Олександр Іванович, кандидат історичних наук, доцент кафедри нової та новітньої історії
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; Японська імперія; колоніальна Корея; соціальна політика Японської імперії