Аналітична геометрія : в 3 ч. Ч. 1. Прямі та площини : навчально-методичний посібник для самостійної роботи та практичних занять - Віхтинська, Тетяна Геннадіївна; Нємченко, Костянтин Едуардович; Vikhtynska, Tetiana Genadiivna; Niemchenko, Kostiantyn Eduardovich (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023)
Навчально-методичний посібник для самостійної роботи та практичних занять призначено для ознайомлення з основами аналітичної геометрії в її застосуваннях у задачах фізики. Основна увага приділена набуттю студентами навичок розв’язання задач і, зокрема, формулювання фізичних задач на мові математики. Цей посібник є складовою частиною загального навчально-методичного комплексу з аналітичної геометрії, і містить задачі для проведення практичних занять за темою «Прямі і площини». Посібник розрахований на студентів фізичних спеціальностей університетів, зокрема студентів першого курсу науково-навчального інституту комп’ютерної фізики та енергетики Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

The educational and methodological manual for independent work and practices is intended for the first introduction of the basics of analytical geometry in its applications to physics problems. The main attention is paid to students' acquisition of problem-solving skills and, in particular, the formulation of physical problems in the language of mathematics. This manual is an integral part of the general educational and methodological complex on analytical geometry, and contains problems for practical classes conducting on the topic «Lines and planes». The manual is intended for students of physics at universities, in particular, first-year students of the scientific-educational institute of computational physics and energy engineering of V. N. Karazin Kharkiv National University.
Analytical geometry. In 3 parts. Part 1. Lines and planes : a teaching and methodical guide for independent work and practical classes
Навчальне видання
Keywords: MATHEMATICS; NATURAL SCIENCES::Physics; відстань; пряма; точка; площина; система координат; вектор; рівняння прямої та площини; взаємне розташування; перетин; line; point; plane; distance; coordinate system; vector; equation of line and plane; mutual location; intersection