Удосконалення управління оборотними активами підприємства - Костін, Іван Володимирович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета дослідження - обґрунтування теоретико-методичних засад та розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення системи управління оборотними активами підприємства в умовах нестабільного економічного середовища. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних та практичних підходів до управління оборотними активами підприємства. Об’єктом дослідження є система управління підприємством в частині використання обігових коштів. Завдання дослідження: здійснити теоретичний аналіз економічної сутності, функцій та підходів до управління оборотними активами; визначити методи оцінювання ефективності використання оборотних активів; провести аналіз структури, динаміки та ефективності оборотних активів на прикладі конкретного підприємства; виявити проблеми в управлінні обіговими коштами підприємства; запропонувати напрями та інструменти удосконалення управління оборотними активами; оцінити економічний ефект від впровадження запропонованих заходів.

The purpose of the study is to substantiate the theoretical and methodological foundations and develop practical recommendations for improving the system of managing current assets of an enterprise in an unstable economic environment. The subject of the study is a set of theoretical, methodological and practical approaches to the management of current assets of an enterprise. The object of the study is the enterprise management system in terms of the use of working capital. The objectives of the study are: to conduct a theoretical analysis of the economic essence, functions and approaches to the management of current assets; to determine methods for evaluating the effectiveness of the use of current assets; to analyse the structure, dynamics and efficiency of current assets using a specific enterprise as an example; to identify problems in the management of an enterprise's working capital; to propose directions and tools for improving the management of current assets; to assess the economic effect of implementing the proposed measures.
Improving the management of the company's current assets
Керівник роботи: Черняєва Олена Вікторівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки підприємств та менеджменту Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту УІПА
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; антикризове управління; anti-crisis management; оборотні активи; current assets; фінансова стабільність; financial stability; фінансова ефективність; financial efficiency; обігові кошти; моделі управління оборотними активами; ефективність використання ресурсів; оптимізація запасів; working capital; current asset management models; efficiency of resource use; inventory optimisation