Становище німецької меншини на Харківщині в 1930-х роках - Філатова, О. (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна; історичний факультет, 2012)
Стаття присвячується вивченню проблем етносоціального і національно-культурного розвитку німецької національної меншини Харківщини в 30-ті рр. ХХ ст., в умовах тоталітарного режиму в Радянському Союзі. Розглядаються, також, зміни в становищі зазначеної етнічної групи зі згортанням політики коренізації і початком масових репресій.
Keywords: національна меншина; етнічна політика; репресії; «шкідницька нація»