Раритетна фракція флори національного природного парку «Слобожанський»(вивчення й охорона) - Безроднова, О.В. (М-во екології та природ. ресурсів України, 2017)
В НПП «Слобожанський» здійснена інвентаризація флори, збір даних продовжується. Особлива увага приділяється видам її раритетної фракції (особливо червонокнижним): в місцях зростання заборонена будь-яка лісогосподарська діяльність, обмежено доступ сторонніх осіб, проводиться постійний контроль за станом збереження ценопопуляцій, більшість з яких увійшли в мережу особливо цінних ділянок на території НПП «Слобожанський».
Keywords: флора; раритетна фракція флори; Національний природний парк "Слобожанський"