Інтелектуалізація глобального економічного розвитку - Довгаль, Олена Андріївна; Фоміна, Єлізавета Василівна (My University, 2023)
Монографія присвячена поглибленню теоретико-методичних засад дослідження процесу інтелектуалізації глобального економічного розвитку та розробці стратегічних напрямів включення інтелектуального потенціалу України в глобальний інноваційний процес.
Монографія присвячена дослідженню передумов, детермінант та особливостей процесу інтелектуалізації глобального економічного розвитку. Основну увагу зосереджено на аналізі інтелектуальних економічних ресурсів як інноваційного потенціалу глобальної економіки, які визначають якість виробленої продукції та послуг, структуру національної економіки, ефективність її функціонування, а їх складовими є інформація, наукові знання, а також професійний, науковий і культурний потенціал суспільства. Книга призначена для науковців, викладачів, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів, а також фахівців-практиків у галузі міжнародних економічних відносин.
Keywords: міжнародні економічні відносини; інтелектуалізація; глобальний економічний розвиток; інтелектуальний потенціал; глобальний інноваційний процес; інтелектуальні ресурси; об’єкти інтелектуальної власності; процес інтеграції