Христианский неоплатонизм как парадигма византийской цивилизации - Домановский, А.Н. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2013)
Обзор книги: Чорноморець Ю. П. Візантійський неоплатонізм від Діонісія Ареопагіта до Геннадія Схоларія. – К. : Дух і Літера, 2010. – 568 с. http://byzantina.wordpress.com/2011/03/21/chernomorets/
Keywords: Чорноморець Ю. П.; християнська теологія; неоплатонізм; філософська теологія; класичний візантійський неоплатонізм; паламізм; Бог; христианская теология; неоплатонизм; философская теология; классический византийский неоплатонизм; паламизм; эманация; доктрина богопознания