Три видання або особливості наукового перекладу (проблема творення наукової термінології української візантиністики) - Домановський, А.М. (Східний інститут українознавства імені Ковальських, 2004)
Рецензія на книгу: Остроґорський Ґ. Історія Візантії. – Вид. 3-є, доп. / Перекл. з нім. А. Онишко. – Львів: Літопис, 2002. – 588 с.
Схід-Захід: Історико-культурологічний збірник. – Випуск 6. — Xарків-Київ: Критика, 2004. — 256 с. http://keui.wordpress.com/2010/12/24/shid_zahid_6/
Keywords: візантиністика; Візантія; Остроґорський; переклад; історія Візантії; термінологія