Источники формирования книжного фонда библиотеки Харьковского университета в 1920—1930 гг. - Евтушенко, А.В.; Yevtushenko, A. (Київ : Видавництво Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського., 2013)
У статті розкриваються джерела комплектування виданнями XIX ст. наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна упродовж 1920-1930-х pp. Реконструкція здійснена на підставі дослідження архівних джерел та бібліотечного фонду. The article makes an attempt to restore a history, how editions of the nineteenth century were filling up the Scientific library of Kharkiv Karazin University in period of 1920-1930.
About sources of the formation of the book collection of Kharkov University Library in 1920-1930
Алла Евтушенко, зав. сектором ЦНБ Харьковского национального университета имени В. Н. Каразина.
Keywords: ЦНБ Харківського національного університету імені В. И. Каразіна; бібліотечний книжковий фонд XIX ст.; видання з конфіскованих і націоналізованих бібліотек; Scientific library of Kharkiv Karazin University; library book fund of 19th century; editions from the confiscated and nationalized libraries