Оптимізація маркетингової стратегії підприємства в сучасних умовах - Прохоров, Олександр Юрійович; Prokhorov, A. Y. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Об’єкт дослідження – процес формування маркетингової стратегії ТОВ «ПРАВЕКС ГРУП». Предмет дослідження – розробка та удосконалення маркетингової стратегії підприємства, а також формування практичних заходів щодо її реалізації. Мета кваліфікаційної роботи – узагальнити теоретичні та практичні підходи до розробки, оптимізації й реалізації маркетингової стратегії ТОВ «ПРАВЕКС ГРУП» з урахуванням сучасних умов господарювання. Методи дослідження. У процесі виконання роботи застосовано методи аналізу ринкових тенденцій, SWOT-аналіз, оцінювання ефективності рекламних кампаній та їх впливу на споживачів, опитування та анкетування, порівняльний аналіз конкурентного середовища. Для економічного обґрунтування інвестицій використано методи розрахунку показників ROI та NPV. Наукова новизна отриманих результатів полягає у розробці та впровадженні практичних заходів щодо оптимізації маркетингової стратегії ТОВ «ПРАВЕКС ГРУП», а саме в інтеграції інноваційних підходів до сегментації ринку, персоналізації маркетингових комунікацій і формуванні окремих стратегій для різних груп споживачів.

Object of the research – the process of forming the marketing strategy of LLC “PRAVEX GROUP”. Subject of the research – the development and improvement of the enterprise marketing strategy and the formation of practical measures for its implementation. The purpose of the qualification paper is to generalize theoretical and practical approaches to the development, optimization, and implementation of the marketing strategy of LLC “PRAVEX GROUP” considering current business conditions. Research methods. The study applies methods of market trend analysis, SWOT analysis, evaluation of advertising campaign effectiveness and its impact on consumers, surveys and questionnaires, and comparative analysis of the competitive environment. For the economic justification of investments, ROI and NPV indicators were used. Scientific novelty of the obtained results lies in the development and implementation of practical measures for optimizing the marketing strategy of LLC “PRAVEX GROUP”, in particular through the integration of innovative approaches to market segmentation, personalization of marketing communications, and the formation of differentiated strategies for various consumer groups.
Optimizing a company’s marketing strategy in today’s environment
Керівник: Прокопчук Лілія Миколаївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу та торговельного підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; стратегія; strategy; стратегічні напрями розвитку; strategic development directions; класифікація стратегій; strategy classification; маркетингова діяльність; marketing activity; конкурентоспроможність; competitiveness; інструменти маркетингу; marketing tools