Психологічні чинники суб'єктивного благополуччя студентів з Китаю - Ван, СяоЛун (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2016)
Дисертація присвячена дослідженню психологічних чинників суб’єктивного благополуччя китайських студентів. Встановлено особливості мотиваційно-ціннісної структури, особистісних рис, опануючих стратегій, базових переконань, що пов’язані з високим суб’єктивним благополуччям. Встановлено, що чинником суб’єктивного благополуччя є не домінуючі цінності, а ступінь їх досяжності. Показано, що відповідність традиційним етнопсихологічним цінностям китайського етносу є важливим ресурсом адаптації. У якості чинників суб’єктивного благополуччя студентів з Китаю є емоційна сфера, толерантність, способи копінгу. На основі визначених чинників суб’єктивного благополуччя студентів з Китаю розроблено програму соціально-психологічного тренінгу, мета якої - підвищення рівня суб’єктивного благополуччя. Результати соціально-психологічного тренінгу виявились ефективними.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; суб’єктивне благополуччя; студенти з Китаю; мотиваційно-ціннісна сфера; типи копінгу; локус контролю; соціально- психологічний тренінг