Удосконалення моделей та алгоритмів виявлення дефектів гідроагрегатів в режимі реального часу - Киркач, Світлана Анатоліївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою роботи є аналіз існуючих систем моніторингу та методів діагностики гідроагрегатів, пошук інноваційних рішень по створенню високотехнологічної системи автоматизованої діагностики. Завдання, які вирішуються в ході виконання роботи: вивчення вібрації в гідроагрегатах; аналіз існуючих систем моніторингу і діагностики; опис методик та засобів діагностики гідроагрегатів; розробка системи автоматизованої діагностики. Об'єкт дослідження – синхронні вертикальні гідроагрегати. Предмет дослідження – системи контролю і діагностики гідроагрегатів. Методи дослідження. Розроблені в роботі наукові положення використовують системний підхід до технічного діагностування гідроагрегатів і ґрунтуються на застосуванні теоретичних і експериментальних методів дослідження в цій області.

The purpose of the work is to analyze existing monitoring systems and methods for diagnosing hydraulic units, search for innovative solutions for creating a high-tech automated diagnostics system. Tasks that are solved during the work: study of vibration in hydraulic units; аnalysis of existing monitoring and diagnostics systems; description of methods and tools for diagnosing hydraulic units; development of an automated diagnostics system. The object of the study is synchronous vertical hydraulic units. The subject of the study is control and diagnostic systems for hydraulic units. Research methods. The scientific provisions developed in the work use a systematic approach to technical diagnostics of hydraulic units and are based on the application of theoretical and experimental research methods in this area.
Керівник: Бровко Костянтин Юрійович, кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри електротехніки та електроенергетики
Keywords: TECHNOLOGY::Electrical engineering, electronics and photonics::Electric power engineering; гідроагрегат; вібрація; вібродіагностика; нейронні мережі; теорія нечітких множин; hydrounit; vibration; vibrodiagnostics; neural networks; theory of fuzzy sets