Дослідження В. О. Городцова на території сучасної України - Скирда, В.В.; Скирда, І.М. (My University, 2015)
В. О. Городцов зацікавився археологічними пам’ятками, розташованими на території сучасної України, наприкінці ХІХ ст. Його основні дослідження були приурочені до Археологічного з’їзду, що проходив в Україні на початку ХХ ст. В коло інтересів ученого потрапляли археологічні пам’ятники, починаючи з доби середнього палеоліту і закінчуючи періодом українського козацтва. Дослідник приділив значну увагу вивченню археологічних колекцій музеїв України. В. А. Городцов заинтересовался археологическими памятниками, расположенными на территории современной Украины, в конце ХІХ в. Его основные исследования были приурочены к Археологическим съездам, проходившим в Украине в начале ХХ в. В круг интересов ученого попадали археологические памятники, начиная со среднего палеолита и заканчивая периодом украинского казачества. Исследователь уделял значительное внимание изучению археологических коллекций музеев Украины. V. A. Gorodtsov got interested in archaeological monuments located on the territory of modern Ukraine at the end of the XIXth century. His main researches have been timed to the Archaeological congresses, held in Ukraine at the beginning of the XXth century. The range of interests of the scientist included the archaeological monuments starting from the Middle paleolithic period and ending with the period of Ukrainian Cossacks. The researcher paid attention to the study of the archaeological collections of the museums of Ukraine.
Keywords: розкопки; курган; археологічні з’їзди; поховання; раскопки; курган; археологические съезды; погребение; excavation; barrow; archaeological congresses; burial