Професійна підготовка фахівців транспортної галузі з комплексного діагностичного контролю транспортних дизелів K6S310DR з урахуванням умов експлуатації - Лазоренко, Олександр Ігорович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі визначено, описано, теоретично обґрунтувано та проаналізувано процес професійної підготовки фахівців транспортної галузі, розроблено дидактичний проєкт факультативного заняття з теми «Робочий процес транспортного дизеля k6s310dr» для фахівців транспортної галузі». Об’єктом дослідження є процес професійної підготовки фахівців транспортної галузі в закладах вищої освіти. Предмет дослідження – професійна підготовка фахівців транспортної галузі з комплексного діагностичного контролю транспортних дизелів K6S310DR з урахуванням умов експлуатації. Метою дослідження є визначити, описати, теоретично обґрунтувати та проаналізувати процес професійної підготовки фахівців транспортної галузі, розробити дидактичний проєкт факультативного заняття з теми «Робочий процес транспортного дизеля k6s310dr» для фахівців транспортної галузі». Завдання дослідження: 1. Проаналізувати актуальність професійної підготовки фахівців транспортної галузі. 2. Теоретично обгрунтувати, розробити дидактичний проєкт факультативного заняття з теми «Робочий процес транспортного дизеля k6s310dr» для фахівців транспортної галузі». 3. Розроблено комплексний експлуатаційний метод контролю робочого процесу, за рахунок включення віброакустичного контролю подачі палива і газорозподілу а також застосування спектрального аналізу при визначенні характеристик ГТН, що дозволяє підвищити ефективність ремонтних робіт ТД. Наукова новизна полягає в тому, що удосконалено професійну підготовку фахівців транспортної галузі з комплексного діагностичного контролю транспортних дизелів K6S310DR з урахуванням умов експлуатації.

The work defined, described, theoretically substantiated and analyzed the process of professional training of specialists in the transport industry, developed a didactic project of an optional class on the topic "Working process of the transport diesel engine k6s310dr" for specialists in the transport industry. The object of the study is the process of professional training of transport industry specialists in higher education institutions. The subject of the research is the professional training of specialists in the transport industry in the comprehensive diagnostic control of K6S310DR transport diesel engines, taking into account operating conditions. The purpose of the research is to define, describe, theoretically substantiate and analyze the process of professional training of specialists in the transport industry, to develop a didactic project of an optional class on the topic "Working process of the transport diesel engine k6s310dr" for specialists in the transport industry. The scientific novelty is that the professional training of specialists in the transport industry has been improved in the comprehensive diagnostic control of K6S310DR transport diesels, taking into account operating conditions.
Керівник : Подоляк Олег Степанович, кандидат технічних наук, доцент кафедри машинобудування, транспорту і зварювання
Keywords: TECHNOLOGY::Engineering mechanics::Vehicle engineering; професійна підготовка; транспортна галузь; діагностичний контроль; експлуатація; тепловоз