Основи фізики квантових рідин - Бала, Д.Д.; Білецький, В.І.; Бондаренко, О.В. (Харківський національний університет, 2005)
Розглянуте досить широке коло питань, пов’язаних з макроскопічним проявом квантових явищ у рідкому гелії в області температур, де існує надплинність, та обумовлені цим кінетичні та термодинамічні властивості квантової рідини.
Keywords: кріогенні рідини; надплинність; низькі температури; критична температура