Олекса Слісаренко : 135 років від дня народження - Косенко, Галина; Kosenko, Galina (Харків : Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, 2026)
28 березня 2026 року виповнюється 135 років від дня народження Олекси Слісаренка (1891–1937) — українського письменника, поета й прозаїка, представника літературного процесу 1920–1930-х років. Його творчість охоплює шлях від символістських віршів до пригодницьких оповідань і поєднує експериментальність, психологічну глибину та увагу до внутрішнього світу людини, відображаючи міське середовище й соціальні зміни.
Представлені прижиттєві видання
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; письменники України; "Розстріляне відродження"; репресії; українські поети; українські письменники