Оптимізація доходів підприємства - Базик, Христина Сергіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Актуальність теми. Отримання доходу є необхідною передумовою для функціонування практично всіх підприємств, оскільки це є джерелом для їхнього розвитку, формування доходу та забезпечення фінансування поточних витрат і виконання податкових зобов’язань. Наявність доходів свідчить про наявність попиту на вироблені товари чи послуги. Дохід є основою для самофінансування діяльності, але лише за умови, що його розмір досить для покриття витрат і зобов’язань, а також для формування доходу. Таким чином, зростання доходу підприємства сприяє поліпшенню його фінансового стану. Метою роботи є розробка шляхів оптимізації доходів підприємства ПрАТ «Тернопільський молокозавод». Відповідно до поставленої мети дослідження необхідно було вирішити такі завдання: з’ясувати економічну сутність та поняття доходів підприємства; обґрунтувати класифікацію та джерела доходів підприємства; визначити сутність та принципи оптимізації доходів підприємства; надати організаційно-економічну характеристику ПрАТ «Тернопільський молокозавод»; проаналізувати доходи ПрАТ «Тернопільський молокозавод»; провести аналіз конкурентного середовища ПрАТ «Тернопільський молокозавод»; обґрунтувати шляхи оптимізації доходів ПрАТ «Тернопільський молокозавод». Об’єктом дослідження є теоретичні та практичні аспекти оптимізації доходів підприємства ПрАТ «Тернопільський молокозавод». Предметом дослідження є процес оптимізації доходів підприємства ПрАТ «Тернопільський молокозавод».
Optimization of Enterprise Revenues
Керівник роботи: Портна Оксана Валентинівна, доктор економічних наук, професор кафедри управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут «Каразінська школа бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; доходи підприємства; company income; фінансування поточних витрат; financing of current expenses; податкові зобов’язання; tax liabilities; Тернопільський молокозавод; Ternopil Dairy Plant