Фінансування охорони здоров’я - Остапенко, Юлія Сергіївна; Ostapenko, Yuliia (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Актуальність обраної теми не викликає сумніву, оскільки фінанси охорони здоровʼя є одним із найважливіших напрямків діяльності уряду для того, щоб забезпечити стабільний соціальний розвиток країни. У першому розділі розглядаються теоретичні підходи до трактування фінансування охорони здоров’я, сутність та основні об’єкти та суб’єкти охорони здоров’я як корпоративної системи та державне регулювання джерел забезпечення системи охорони здоров’я в Україні. У другому розділі зроблено аналіз стану фінансування охорони здоров’я в Україні та досліджено вплив війни на стан фінансування охорони здоров’я. У третьому розділі запропоновані напрямки розвитку фінансування охорони здоров’я України.

The relevance of the chosen topic is beyond doubt, since health care finances are one of the most important areas of government activity in order to ensure stable social development of the country. The first chapter examines theoretical approaches to the interpretation of health care financing, the essence and main objects and subjects of health care as a corporate system and state regulation of sources of health care system provision in Ukraine. The second chapter analyzes the state of health care financing in Ukraine and examines the impact of the war on the state of health care financing. The third chapter proposes directions for the development of health care financing in Ukraine.
Healthcare financing
Науковий керівник: Швайко Мар’яна Леонідівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; фінансування охорони здоров’я; державний бюджет; медична реформа; страхова медицина; ефективність використання ресурсів; міжнародна допомога; система охорони здоров’я; health financing; state budget; medical reform; insurance medicine; resource efficiency; international aid; health care system