Планування зовнішньоекономічної діяльності підприємства - Панова, К. І. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
У статті розглянуто сутність та значення планування зовнішньоекономічної діяльності підприємства в умовах глобалізації та нестабільності економічного середовища. Визначено основні етапи процесу планування ЗЕД, охарактеризовано його види та переваги для підприємства. Обґрунтовано необхідність стратегічного підходу до управління зовнішньоекономічною діяльністю з метою підвищення ефективності функціонування підприємства на міжнародних ринках.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; зовнішньоекономічна діяльність; планування; стратегія; підприємство; міжнародний ринок