Особливості фольклору Слобожанщини як складові культурного спадку регіону та України - Акбарі Нежад, Валентина Анатоліївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою даної дипломної роботи є вивчення окремих видів фольклору (народного танцю та календарно-обрядових свят) Слобожанського регіону та їх впливу на сучасний культурний код регіону та України загалом. Дана робота вперше узагальнює вже існуючі висновки етнографічних досліджень та розглядає фольклорний спадок Слобожанщини в сучасному контексті.
Керівник: Куделко Сергій Михайлович, кандидат історичних наук, професор Кафедра історіографії, джерелознавства та археології
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects; українська культура; культурний код України; Слобожанщина; фольклор; календарно-обрядові свята