Трудова етика селян та робітників Наддніпрянської України у другій пол. XIX – на поч. XX ст. - Кондратова, Маргарита Юріївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2022)
Як змінилася трудова етика селян і робітників у Наддніпрянській Україні в післяреформений період, і як це відбилося на продуктивності праці? Саме цим складним питанням присвячена дипломна робота. Основна увага в ній приділяється вивченню кількості робочих годин і днів селян і робітників, визначенню чинників, що впливають на їх зміни. У роботі розглянуті емпіричні ознаки, які дозволяють дати операційну інтерпретацію відношенню до праці. Питання про трудову етику є малодослідженим, а тому цікавим.

How did labour ethics of peasants and workers change in Naddnepryanskoy Ukraine in a post-reform period, and how did it affected the labour productivity? Diploma work is exactly devoted these questions. Basic attention in it is spared the study of amount of workings houres and days of peasants and workers, determination of factors, influencing on their changes. Empiric signs which allow to give operating interpretation attitude toward labour are in-process considered. A question about labour ethics is poor explored, and that is why interesting.
Керівник: Наумов Сергій Олександрович, доктор історичних наук, професор кафедри історії України
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; SOCIAL SCIENCES; історія України; Наддніпрянська Україна; трудова етика селян Наддніпрянської України; трудова етика робітників Наддніпрянської України