Педагогічна конфліктологія : методичні рекомендації до практичних занять для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання за спеціальністю 015 «Професійна освіта» (за спеціалізаціями) [Електронний ресурс] - Бачієва, Лариса Олександрівна; Рубан, Наталія Павлівна; Шемигон, Наталя Юріївна; Bachiieva, Larysa; Ruban, Nataliia; Shemihon, Natalya (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Методичні вказівки для проведення практичних занять з дисципліни «Педагогічна конфліктологія» спрямовані на підвищення ефективності підготовки здобувачів освіти до практичних занять шляхом пояснення методики підготовки до кожного заняття, що в свою чергу, сприятиме ефективному засвоєнню знань, вмінь та практичних навичок у регулюванні педагогічних конфліктів. Метою практичних занять є демонстрація, обґрунтування й обговорення конфліктних ситуацій під час самостійного виконання спеціальних завдань. Видання призначене здобувачам освіти за спеціальності 015 Професійно освіта (за спеціалізаціями) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Methodological instructions for conducting practical classes in the discipline "Pedagogical Conflictology" are aimed at increasing the effectiveness of training students for practical classes by explaining the methodology of preparation for each class, which in turn will contribute to the effective assimilation of knowledge, skills and practical skills in the regulation of pedagogical conflicts. The purpose of the practical classes is to demonstrate, substantiate and discuss conflict situations during the independent performance of special tasks. The publication is intended for students of education in the specialty 015 Professional education (by specialization) of the first (bachelor's) level of higher education.
Pedagogical conflictology: methodological recommendations for practical classes for students of the first (bachelor) level of higher education(full-time and correspondence forms of education) specialty 015 Professional education (by specialization) [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; педагогічна діяльність; конфлікт; конфліктогени; стресостійкість; педагогічна етика; pedagogical activity; conflict; conflict generators; stress resistance; pedagogical ethics