Мовні засоби вираження комічного в повістях Всеволода Нестайка «Одиниця з обманом» та «Дванадцятка з хвостиком» - Слабоспицька, Марія Олександрівна; Slabospytska, M. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній (магістерській) роботі розглянуто теоретико-методологічні засади дослідження індивідуально-авторського стилю письменника, а саме: визначено суть поняття «індивідуальний стиль письменника», розмежовано поняття «ідіостиль» та «ідіолект», досліджено явище комічного в літературі як об’єкт наукового дослідження, а також особливості вираження комічного у літературних творах для дітей; опрацьовано різновиди мовних засобів творення комічного як складових ідіостилю письменника.
Linguistic means of expressing the comic in Vsevolod Nestaiko's novels "One with a Deception" and "Twelve with a Tail"
Науковий керівник: Кохан Юрій Іванович, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; дитяча література; ідіостиль; ідіолект; мовні засоби творення комічного; children's literature; idiostyle; idiolect; linguistic means of creating the comic