Историческая динамика прагматики предложения : английское вопросительное предложение 16-20 вв. - Шевченко, Ирина Семеновна; Шевченко, Iрина Семенiвна (Харьков : Константа, 1998)
У цій роботі здійснюється комплексний історико-прагматичний підхід до аналізу мовної комунікації, що розуміється як безперервний процес, як діяльнісна система, що змінюється в параметрах суспільства і часу, що вимагає врахування як лінгвістичних (мовних, мовних), так і соціокультурних, соціальних і психологічних елементів цієї системи в єдності їх постійних та мінливих характеристик.
Історична динаміка прагматики речення: англійське питальне речення 16-20 ст.
В данной работе осуществляется комплексный историко-прагматический подход к анализу речевой коммуникации, понимаемой как непрерывный процесс, как деятельностная система, изменяющаяся в параметрах общества и времени, что требует учета как лингвистических (языковых, речевых), так и социокультурных, социальных и психологических элементов этой системы в единстве их постоянных и изменчивых характеристик.
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Linguistic subjects::Linguistics; английское предложение; вопросительное предложение; питальне речення; 16-20 вв.; англійське питальне речення; англійське речення