Організаційне забезпечення управління розвитком підприємницьких мереж в регіоні - Пахаренко, Олександр Володимирович; Pakharenko, O. V. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Дисертацію присвячено обґрунтуванню теоретичних положень та розробці методичних підходів і рекомендацій з удосконалення організаційного забезпечення управління розвитком підприємницьких мереж в регіоні, зосереджених в машинобудівній галузі Харківської області. У роботі було досліджено науково-теоретичні засади формування та розвитку підприємницьких мереж. Проаналізовано та уточнено концептуальні підходи до формулювання економічного змісту поняття «підприємницька мережа», основними з яких є: інституціональний, колабораційний та координаційний підходи. Шляхом визначення недоліків концептуальних підходів уточнено економічна сутність поняття «підприємницькі мережі» з урахуванням природи квазіінтеграційних зв’язків підприємницької діяльності, їх цільового призначення та форми організаційного управління.

The dissertation was devoted to the substantiation of theoretical provisions and the development of methodological approaches and recommendations for improving the organizational support for managing the development of entrepreneurial networks in the region, concentrated in the machine-building industry of the Kharkiv region. The work explored the scientific and theoretical foundations of forming and developing entrepreneurial networks. Conceptual approaches to formulating the economic content of the entrepreneurial networks were analyzed and clarified, mainly institutional, collaborative, and coordination. By identifying the shortcomings of conceptual approaches, the essence of entrepreneurial networks has been specified, taking into account the nature of quasi-integrative ties of entrepreneurial activity, their purpose, and the form of organizational management.
Organizational support to manage the development of entrepreneurial networks in the region
Науковий керівник: Валерія Володимирівна Дикань, доктор економічних наук, професор Навчально-наукового інституту «Каразінська школа бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES; підприємницька мережа; мережеве підприємство; квазіінтеграційні зв’язки; підприємницька діяльність; машинобудівна галузь; стратегічне управління; синергетичний ефект мережевої взаємодії; регіон; entrepreneurial network; network enterprise; quasi-integration relations; entrepreneurial activity; machine-building industry; strategic management; a synergistic effect of network interaction; region