Технології нейронних мереж і нечіткого моделювання в системах управління: у 2 ч. Ч. 1 : методичні вказівки до проведення практичних занять для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за спеціальністю 174 «Автоматизація, комп’ютерно інтегровані технології та робототехніка» [Електронний ресурс] - Канюк, Геннадій Іванович; Василець, Тетяна Юхимівна; Kaniuk, Gennadii; Vasylets, Tetiana (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Методичні вказівки по проведенню практичних занять з дисципліни «Технології нейронних мереж і нечіткого моделювання в системах управління» спрямовані на відпрацювання отриманих знань і накопичення досвіду з розрахунку інтелектуальних систем управління. Метою практичних занять першої частини курсу є набуття студентами практичних навичок синтезу нейромережевих систем управління з використанням пакету системи MATLAB. Видання призначене здобувачам вищої освіти освітнього ступеню «магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» зі спеціальності 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка».

Methodological instructions for conducting practical classes in the discipline «Neural network technologies and fuzzy modeling in control systems» are aimed at practicing the acquired knowledge and accumulating experience in calculating intelligent control systems. The purpose of practical classes of the first part of the course is for students to acquire practical skills in synthesizing neural network control systems using the MATLAB system package. The publication is intended for higher education applicants with a master's degree who are studying in the educational and professional program «Automation and Computer-Integrated Technologies» in the specialty 174 «Automation, computer-integrated technologies and robotics».
Technologies of neural networks and fuzzy modeling in control systems : in 2 parts. Part 1 : methodological instructions for conducting practical classes for students of higher education of the second (master's) level in specialty 174 «Automation, computer-integrated technologies and robotics» [Electronic resource]
В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; SOCIAL SCIENCES::Statistics, computer and systems science::Informatics, computer and systems science; TECHNOLOGY::Information technology; штучний нейрон; нейронні мережі; нейромережева система; нейрорегулятор; artificial neuron; neural networks; neural network system; neuroregulator