Політика Європейського Союзу у воєнній сфері: європейські збройні сили та можливе місце в них України - Целуйко, В.О. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2009)
У статті розглядається формування військових інститутів Європейського Союзу, їх структура, специфічні риси та завдання. Виділяються функціональні та структурні відмінності між двома основними компонентами європейських сил – Силами швидкого реагування та Єврокорпусом. Аналізується можливе місце України в загальноєвропейських структурах колективної безпеки.
Политика Европейского Союза в военной сфере: европейские вооруженные силы и возможное место в них Украины
European Union Defence Policy: European Military Force And Possible Place Of Ukraine
Keywords: Європейський Союз; Сили швидкого реагування ЄС; Єврокорпус; Европейский Союз; Силы быстрого реагирования ЕС; Еврокорпус; European Union; European Rapid Reaction Force; Eurocorps