Розвиток культури в УСРР в 1920–1930-ті роки - Гончаренко, Олена Олексіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Робота присвячена вивченню розвитку кіно- та скульптурного мистецтва в УСРР протягом 1920-1930-х рр. Цей період в історії України є ключовим для розуміння перехідного етапу від традиційних форм мистецтва до сучасних, а також впливу політичних, соціальних та ідеологічних трансформацій на мистецьку творчість. Період радянської доби став особливим випробуванням для культурного життя, як в Україні, так і в усьому радянському просторі, внаслідок політичних репресій, ідеологічних перетворень та соціальних змін.
Керівник: Захарченко Євген Юрійович, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Film; HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Art; українська культура; українське кіномистецтво; скульптура в УССР