Шекспировская феноменология как интертекстовая реальность - Самохіна, В.О.; Самохина, В.А.; Samokhina, V.O. (КП «Одеська міська друкарня», 2015)
В статье рассматриваются три аспекта шекспировской прецедентности как источники интертекстуальности: в художественных текстах; в связи с новым толкованием личности автора; с особенностями шекспиризмов в юморе.
Шекспірівська феноменологія як інтертекстова реальність
Shakespeare’s phenomenology as intertextual reality
Шекспірівська феноменологія як інтертекстова реальність. У статті розглядаються три аспекти шекспірівської прецедентності як джерело інтертекстуальності: у художніх текстах; у зв’язку з новим тлумаченням особистості автора; з особливостями шекспіризмів у гуморі. Shakespeare’s phenomenology as intertextual reality. The article considers three aspects of Shakespearian precedent text as a source of intertextuality: in the belle-lettres style; in connection with a new interpretation of the author’s personality; as well as peculiarities of Shakespearisms in humour.
Keywords: шекспиризмы; новая интертекстуальность; прецедентная феноменология