Лінгвокогнітивні характеристики англомовного наративу оніричного особистого досвіду - Ніколаєнко, Валерія Олегівна; Nikolaienko, V.O. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023)
Дисертацію присвячено вивченню лінгвокогнітивних параметрів письмових англомовних оповідей про сновидіння як дискурсивного та наративного явища. Матеріалом дослідження є корпус із 538 англомовних письмових переказів сновидінь (157 200 слів), зібраних із онлайн-щоденників сновидінь на сайті dreamjournal.net.

This thesis addresses linguo-cognitive parameters of written English-language dream reports as discursive and narrative entities. The studied corpus consists of 538 English-language dreams reports (157,200 words) collected from online dream journals on the website dreamjournal.net.
Linguo-cognitive analysis of English-language oneiric personal experience narrative
Кваліфікаційна наукова праця на здобуття ступеня доктора філософії
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; наратив; оніричний наратив; переказ сновидіння; когнітивна наратологія; когнітивна лінгвістика; евіденційність; постава; модальність; перспектива; фокалізація; наративний простір; ментальний простір; метафора; концептуальна інтеграція; бленд; смислотворення; narrative; dream narrative; dream report; cognitive narratology; cognitive linguistics; evidentiality; stance; perspective; focalization; narrative space; mental space; metaphor; conceptual integration; blend; meaning-making