Аспекти статистичного забезпечення управління розвитком туризму в Україні - Чала, Т.Г. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2010)
Дана стаття присвячена проблемі окремого відображення туризму в системі національних рахунків із застосуванням системи “Сателітних рахунків у туризмі” Це сприятиме переосмисленню вкладу туризму в національну економіку України як джерела значних і стабільних надходжень до державного та місцевих бюджетів, розвитку суміжних видів економічної діяльності в регіонах з високим рівнем туристичного потенціалу, а також прискорить інтеграцію України в світовий та європейський простір.
Keywords: система національних рахунків; туристичний потенціал; економічна роль туризму; сателітні рахунки туризму