Поселення скіфського часу в окрузі Більського городища - Пономаренко, Михайло Вікторович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Це перша збірка, яка узагальнює матеріали про найближчу округу Більського городища, отримані протягом багатьох років: від початку минулого століття (з моменту виявлення пам’яток) до новітніх досліджень, що ведуться з використанням сучасних технологій. У дипломній роботі, на основі наукових звітів дослідників та наукових праць (статті, монографії), надана повна інформація про розвідувальні роботи (візуальний огляд поверхні поселення) і археологічні розкопки (шурфи, або масштабні обстеження).
Керівник: Шрамко Ірина Борисівна, кандидат історичних наук, доцент кафедри історіографії, джерелознавства та археології
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Archaeology subjects; археологія; Більське городище; поселення скіфського часу; топографічні умови розташування; стратиграфія відкладень