Розробка системи моніторингу ETL-процесів з використанням Java та BI додатку - Гордієнко, Олег Андрійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Кваліфікаційна робота, для здобуття ступеня бакалавра, присвячена дослідженню та впровадженню засобів автоматизованого створення PDF BI-звітів на основі результатів запусків ETL-систем. У рамках дослідження було проаналізовано сучасні підходи до побудови ETL-процесів, використання систем бізнес-аналітики, а також реалізовано прикладну програму, яка отримує інформацію про запуски ETL-завдань та формує аналітичні звіти у форматі PDF. Предметом роботи є методи та засоби автоматизованого формування PDF BI-звітів на основі результатів запусків ETL-систем з використанням dbt, Snowflake та Java. Об’єктом роботи є процес візуалізації та подання результатів виконання ETL-процесів у системах бізнес-аналітики. Метою роботи є дослідження підходів до побудови звітності на основі результатів ETL-процесів та реалізація програмного рішення для створення PDF BI-звітів.

This bachelor's qualification thesis is dedicated to the research and implementation of tools for the automated creation of PDF BI reports based on the results of ETL system executions. As part of the research, modern approaches to building ETL processes and using business intelligence systems were analyzed. In addition, a software application was developed that retrieves information about ETL job runs and generates analytical reports in PDF format. The subject of the thesis is the methods and tools for automated generation of PDF BI reports based on the results of ETL system executions using dbt, Snowflake, and Java. The object of the thesis is the process of visualizing and presenting the results of ETL executions in business intelligence systems. The aim of the thesis is to explore approaches to reporting based on ETL process results and to implement a software solution for generating PDF BI reports.
Керівник: Чуб Ольга Ігорівна, доцент кафедри, кандидат економічних наук кафедри комп'ютерних систем та робототехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; ETL; BI-звіт; DBT; BIGQUERY; JAVA; PDF; API; автоматизація; BI report; automation