Підготовка фахівців машинобудівної галузі з підвищення ефективності технологічних процесів віброабразивної обробки деталей - Захарова, Ангеліна Олександрівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Кваліфікаційна робота (дипломний проєкт) присвячений науковому обґрунтуванню та вдосконаленню системи підготовки фахівців машинобудівної галуза з підвищення ефективності технологічних процесів віброабразивної обробки деталей. У першому розділі розглянуто актуальність професійної підготовки фахівців машинобудівної галузі з технологічного забезпечення та підвищення якості поверхневого шару евольвентних поверхонь зубів. У другому розділі виконано огляд досліджень та публікацій з проблеми підвищення ефективності технологічних процесів віброабразивної обробки деталей. У третьому розділі виконано теоретичне дослідження обробки внутрішніх поверхностей деталей вільними абразивами. У четвертому розділі виконано експериментальні дослідження процесу віат деталей, що мають різно розміщені поверхні. У п’ятому розділі розроблено рекомендації з проектування технологічних процесів віат деталей, що мають різно розміщені поверхні. Запропонована методика може бути покладена в основу інноваційних технологій під час навчання для отримання кваліфікованих фахівців машинобудівної галузі.

The qualification work (diploma project) is devoted to the scientific substantiation and improvement of the system of training specialists in the machinebuilding industry to increase the efficiency of technological processes of vibroabrasive processing of parts. The first section considers the relevance of professional training of specialists in the machine-building industry in technological support and improving the quality of the surface layer of involute tooth surfaces. The second section reviews research and publications on the problem of increasing the efficiency of technological processes of vibro-abrasive processing of parts. The third section carries out a theoretical study of the processing of internal surfaces of parts with free abrasives. The fourth section carries out experimental studies of the process of viat of parts with differently located surfaces. The fifth section develops recommendations for the design of technological processes for parts with differently arranged surfaces. The proposed methodology can be used as the basis for innovative technologies during training to obtain qualified specialists in the mechanical engineering industry.
Керівник: Пермяков Олександр Анатолійович, доктор технічних наук, професор кафедри технології машинобудування та металорізальних верстатів
Keywords: TECHNOLOGY::Engineering mechanics::Mechanical manufacturing engineering; професійна підготовка; машинобудівна галузь; фахівець; віброобразивна обробка; верстат ЧПУ; методика практичного заняття; professional training; mechanical engineering industry; specialist; vibro-abrasive processing; CNC machine tool; practical training methodology