Геоінформаційне моделювання еколого-геохімічних процесів ландшафтів басейнової конфігурації - Максименко, Н.В.; Клєщ, А.А. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2010)
На основі топографічної карти, польового обстеження території полігону «Балаклійський» і лабораторного аналізу зразків снігового покриву створено двомірну модель просторового розподілу екотоксикантів, що депонуються з атмосфери до ландшафтів басейнової конфігурації, для забезпечення подальшого фрактального аналізу закономірностей розподілу полютантів у ландшафтних системах більш високого рівня. На основе топографической карты, полевого обследования территории полигона «Балаклейский» и лабораторного анализа образцов снежного покрова создана двухмерная модель пространственного распределения экотоксикантов, депонирующихся из атмосферы, в ландшафты бассейновой конфигурации, для обеспечения последующего фрактального анализа закономерностей распределения поллютантов в ландшафтных системах более высокого уровня. On the basis of topographical card, field inspection of territory of ground of «Balakleyskiy» and labtest of standards of snow-cover the two-dimensional model of the spatial distributing of ecotoxically, deposited from an atmosphere is created, in the landscapes of pool configuration, for providing of subsequent fractal analysis of conformities to the law of distributing of pollutions in the landscape systems more high level.
Keywords: ландшафтно-територіальні системи; басейнова конфігурація; геоінформаційне моделювання; фрактальність; токсичність; сніговий покрив; біотестування