Патогенні гриби хвойних декоративних рослин м. Харків - Дмитрохін, Олег Андрійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Робота спрямована на визначення видового різноманіття патогенних грибів декоративних хвойних рослин м. Харків. А також запропонувати інтегровану систему захисту хвойних декоративних рослин м. Харків. Для визначення сучасних назв видів грибів використовувалися бази даних Index Fungorum. Таблиці та графіки були побудовані за допомогою програми MS EXEL. Мікрофотографії були зроблені камерою SiGETA M3CMOS 14000 14,0 Mp, ілюстрації мікроструктур виконані у програмі Adobe Illustrator. Під час проведення роботи на дослідній території виявлено 28 видів патогенних грибів, що належать до 25 родів з 21 родин 13 порядків. Всього було 14 місць збору.
Науковий керівник: Усіченко Андрій Сергійович, кандидат біологічних наук, доцент кафедри фізіології та біохімії рослин і мікроорганізмів
Keywords: NATURAL SCIENCES::Biology::Organism biology::Microbiology; розповсюдження патогенних грибів; тип субстрату; патогенні гриби; декоративні рослини; хвойні рослини