Методичні та психолого-педагогічні проблеми викладання іноземних мов на сучасному етапі: шляхи інтеграції школи та ВНЗ : матеріали X Міжнародної науково-методичної конференції - (:unkn) unknown (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2018)
До збірника увійшли матеріали, присвячені загальним проблемам навчання і контролю, теорії і методики викладання іноземних мов, питанням пов‘язаним з дидактичними та психологічними аспектами навчання іноземних мов у ВНЗ та школі. Також висвітлюються професійна підготовка з іноземних мов та новітні освітні підходи. Розраховано на наукових працівників, аспірантів та студентів усіх спеціальностей.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Linguistic subjects::Linguistics; психологічні бар'єри вивчення іноземної мови; інтерактивні технології; мобільні додатки; лінгвокраїнознавчий аспект; вивчення англійської мови; der lapidaren verse österreichischen lyrik; лаконічні вірші австрійської поезії; системна мотивація у студентів; освітній квест; переключение кода в усной речи; перемикання коду в мовленні; розвиток критичного мислення; офіцери ВВНЗ; academic writing for post-graduate students; академічне письмо для аспірантів; ТСО как элемент проектной методики; ТЗН (технічні засоби навчання) як елемент проектної методики; проблемне навчання; творчі здібності учнів; використання пісень при викладанні іноземної мови; мультимедіа як підґрунтя навчання іноземним мовам; сучасний педагог; суспільні трансформації; літній мовний табір "Британіка"; модульнорозвивальне навчання; коммуникативная методика обучения английскому языку; комунікативна методика навчання англійської мови; усне мовлення; аудіовізуальні засоби навчання; web-quest метод; вивчення французької мови; дидактическая наука США; реформирование образования; дидактична наука США; реформування освіти; відеофільми у процесі викладання англійської мови; соціалізація учнівської молоді та студентів; культурноосвітній простір школи та ВНЗ; інтернет-ресурси; медіа-контент ted talks; изучения иностранных языков лицами пожилого возраста в Канаде; вивчення іноземних мов особами похилого віку у Канаді; навчальна автономія; девіантна поведінка студентів; the effect of lecturer’s personality on students’ learning motivation; вплив особистості викладача на мотивацію навчання студентів; морально-естетичні цінності студентів; проектна робота на уроках німецької мови; всесвітня мережа Інтернет; мовна здогадка; медіа-освіта; медіаграмотність; тестові технології навчання; академічна доброчесність; наукова доброчесність; сучасний молодіжний сленг; міжнародна програма розвитку дитини icdp; лингвосоциокультурный подход в преподавании иностранных языков в вузе; лінгвосоціокультурний підхід у викладанні іноземних мов у вузі; асимметрия полушарий головного мозга; асиметрія півкуль головного мозку; функционально-когнитивный аспект лингводидактики; функціонально-когнітивний аспект лінгводидактики; невербальна етикетизація; external independent assessment; зовнішнє незалежне оцінювання; der theatertechniken im fremdsprachenunterricht; театральні техніки у викладанні іноземних мов; classroom strategies for bilingual students; стратегії навчання для двомовних учнів; дистанційне навчання; метод case study; екологічний компонент культури мовлення