Управління ризиками депозитарної діяльності - Лапшина, Т. В.; Lapshina, T. V. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2009)
Стаття присвячена дослідженню депозитарних установ та їх ролі в підвищенні надійності системи обліку прав на цінні папери в Україні. Розроблено науково-практичні рекомендації щодо вдосконалення системи заходів із зниження ризиків в депозитарній діяльності.

The role of custodies and depositaries in increase of safety of the system of rights’ on securities registration in Ukraine is investigated. The author develops scientific and practical recommendations for improving measures to reduce potential risks in depositary’s activity.
Risk Management in Depositary’s Activity
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; депозитарна установа; бездокументарна форма цінних паперів; депозитарний ризик; зниження ризиків; страхування професійної діяльності депозитарних установ; custody; depositary; document-free form of securities; custody risk; risk reduction; insurance of custody and depositary’s professional activity