Техніка низьких температур - Криловський, В.С.; Білецький, В.І. (Харківський національний університет, 2009)
Викладений основний зміст курсів «Вступ до спеціальності» і «Техніка низьких температур», що пропонуються студентам ІІІ курсу фізичного факультету, які спеціалізуються в галузі фізики низьких температур. Розглянуті методи отримання низьких температур, низькотемпературна термометрія, основні методи і лабораторне устаткування для проведення вимірювань в області низьких температур.
Keywords: низькі температури; низькотемпературна термометрія; вакуумна техніка; кріостати; зріджування; надплинний гелій