Модель комерційного програмного додатку на основі мікросервісної архітектури - Дейкун, Дмитро Юрійович; Deikun, D. Yu. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є забезпечення масштабованості та підвищення надійності комерційного програмного додатку через застосування мікросервісної архітектури. Предмет дослідження – моделі архітектур програмних додатків та методи їх інтеграції для створення ефективного та масштабованого програмного забезпечення. Об’єкт дослідження – процес розробки комерційних програмних додатків. Проблема, яка вирішується в кваліфікаційній роботі полягає в тому, щоб застосувати сучасні підходи та інструменти для розробки програмного забезпечення на базі мікросервісів з метою удосконалення процесу розробки та забезпечення масштабованості й надійності роботи комерційних додатків.

The purpose of the qualification work is to develop a model of a commercial software application based on a microservice architecture. The subject of research is microservices models and methods for their integration to create efficient and scalable software. The object of research is the process of developing commercial software applications. The problem that is solved in the qualification work is to apply modern approaches and tools for software development based on microservices to improve development processes and ensure scalability, as well as application reliability.
Керівник: Стрілець Вікторія Євгенівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри теоретичної та прикладної системотехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; мікросервісна архітектура; монолітна архітектура; Spring Boot; Spring Cloud; Discovery Server; REST API; масштабування; балансування навантаження; microservice architecture; monolithic architecture; scaling; load balancing