Порушення психологічного благополуччя у полярних дослідників - Луценко, О.Л.; Луценко, Д.Г.; Шило, О.В.; Даниленко, К.М. (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2019)
На сьогодні більшість країн світу, які розвивають свій науковий і технічний потенціал, організовують власні полярні експедиції або надсилають своїх представників до існуючих місій. Одним з головних стимулів до цього є перспектива освоєння космосу, а полярні експедиції є найбільш наближеною моделлю до космічних експедицій (Extreme Environmental Physiology, 2019). Найбільш поширеними порушеннями психологічного благополуччя, які з самих перших експедицій виявляються у учасників полярних експедицій, є порушення сну та депресивні прояви (Monchaux, Davis & Edholm, 1979).
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; норвезько-українська конференція; психологічне благополуччя; полярні дослідники