Цифрова модернізація публічного управління в Україні: роль штучного інтелекту у формуванні суспільної цінності та забезпеченні керованості - Хмельницький, Андрій Володимирович; Khmelnytskyi, A. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Проведене дослідження спрямовано на вирішення актуального науково-прикладного завдання з поглиблення теоретико-прикладних основ і розроблення наукового підходу до формування механізму модернізації системи публічного управління на основі інтеграції штучного інтелекту в організовану систему цифрової держави. В основі роботи лежить авторська гіпотеза з тим припущенням, що впровадження штучного інтелекту у систему організації надання цифрових публічних послуг дозволить раціоналізувати використання людського ресурсу інституцій публічного управління із делегуванням останнім оперативної роботи вищих інтелектуальних рівнів за рахунок передачі всього обсягу простішої повторювальної роботи цифровим системам зі штучним інтелектом, що дозволить надавати громадянам у визначені законодавством терміни цифрові публічні послуги вищого ступеню аналітичного опрацювання, персоніфікованих та інклюзивних.

The conducted research is aimed at solving the actual scientific applied task on deepening the theoretical and applied foundations and developing a scientific approach to the formation of a mechanism for the modernization of the public administration system based on the integration of artificial intelligence into the organized system of the digital state.
Digital modernization of public administration in Ukraine: the role of artificial intelligence in the formation of public value and ensuring manageability
Науковий керівник : Орлов Олександр Валентинович, д. держ. упр., професор
Keywords: механізм модернізації; штучний інтелект; система публічного управління; суспільна цінність; цифрова держава; є-врядування; правове регулювання; гібрідні загрози; інформаційна політика; цифрова інфраструктура; цифрова трансформація; modernization mechanism; artificial intelligence; public management system; public value; digital state; e-governance; legal regulation; hybrid threats; information policy; digital infrastructure; digital transformation