Механізми рецепції та внутрішньоклітинного сигналінгу у рослин - Джамєєв, Вадим Юрійович (My University, 2016)
У навчальному посібнику викладаються основні відомості про внутрішньоклітинну сигналізацію рослин. Описані структура, властивості та особливості функціонування компонентів внутрішньоклітинних сигнальних систем, механізми рецепції та трансдукції зовнішніх сигналів у рослинних клітинах. Книга написана на основі лекційного матеріалу до спеціального курсу «Внутрішньоклітинні сигнальні системи рослин» і призначена для студентів, які навчаються на біологічних факультетах класичних університетів, а також у вищих навчальних закладах аграрного та педагогічного профілів. Посібник може бути також цікавим для аспірантів, викладачів, науковців та всіх, хто захоплюється біологією.
Призначення, структура і принципи функціонування сигнальних систем клітин. Рецепція зовнішнього сигналу. Передача сигналу всередині клітини. Механізми передачі сигналу рослинних гормонів.
Keywords: Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Biology::Organism biology::Plant physiology